2012-04-09

Påskens minimysterium

Inventering av häng- och stuprännor, handskar och fästen

Dammiga stuprännor
Till ett av vårens arbetsuppgifter hörde att se över (det akuta) behovet av
häng- och stuprännor. Sagt och gjort. Alla de bitar som redan fanns på torpet drogs fram i solljuset - vilket ledde till konstaterandet att det fanns måttbeställda (!) häng- och stuprännor till framsidan av torpet.

Så. Över till mysteriet. Om någon gjort sig mödan att beställa hängrännor som anpassats till torpet - varför har de aldrig blivit uppskruvade? Är det något fel på dem? Har man beställt fel mått? Har någon drabbats av svindel? Visst ser stuprännorna (3,5 m.) för korta ut?


Drängen kliver upp på stegen trots sin höjdrädsla. Jag står på marken och delar ut instruktioner. ("Nej! Inte där, lite ditåt. Nej! Stuprännan ska sitta på knuten!")
Det visar sig att alla bitarna som behövs finns. Åtminstone till ett av hörnen. Drängen menar dock att pusslet inte stämmer om stuprännan sitter på knuten. Så den hamnar på farstuväggen. Det ser lite bakvänt ut, men jag är bara tacksam och lättad över att det sitter en häng- och stupränna i det hörnet.

De andra bitarna blev inte uppskruvade i den här torpsvängen. Trots att de anpassats till framsidan har någon använt dem på baksidan, på det slitna skjulet som är så fult att till och med jag - som borde vara van - chockas varje gång jag ser det. Men någons försök att rädda skjulet har inte fallit ut väl. Brädorna är svårt skadade - och hängrännorna har skadats av att de skruvats upp fel. Därtill saknas det ändbitar till rännorna. Återstår att de om dagens prefabricerade ändbitar passar till de befintliga rännorna eller om jag måste söka upp en plåtslagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar